Читайте нас в соціальних мережах

Населені пункти Тернопільщини мають лічені місяці, щоб добровільно об’єднатись в ОТГ

Вівторок, 03 грудня 2019 18:37
Населені пункти Тернопільщини мають ще трохи часу, щоб об’єднатись в ОТГ. Добровільно. Якщо ж ні, то цим питанням займуться на урядовому рівні.

Зокрема, в інтерв'ю "Радіо Свобода" міністр розвитку громад і територій Альона Бабак заявила, що термін добровільного об'єднання населених пунктів в Україні в об'єднані територіальні громади (ОТГ) триватиме орієнтовно до лютого 2020 року.

"Ми хочемо максимально продовжити термін добровільного об’єднання. Я думаю, до лютого. А далі ми вже будемо бачити: чи є необхідність через закон вже встановлювати, відповідно до перспективних планів, фактично конфігурації громад, які ще не об’єднались. Тобто ми заохочуємо зараз максимально продовжити процес добровільного об’єднання», — зазначила міністр.

Якщо цього часу виявиться замало, то рішення є.

«А далі, щоб не чекати ще 100 років, поки люди житимуть в бідності та без амбулаторій, шкіл і так далі, а допомогти їм об’єднатися вже через законодавчий механізм», - додала Альона Бабак.

До слова, в уряді вже здійснили попереднє моделювання територіального устрою областей, у результаті чого вийшло 100 районів на всю Україну.

"З урахуванням методичних рекомендацій обласні районні групи здійснили моделювання адміністративно-територіального устрою областей - в результаті вийшла цифра 100 районів. Проте наразі ця цифра є лише експертною. Фінальне субрегіональне моделювання має відбутись після 100%-го завершення формування спроможних громад", - розповідає Бабак.

За її словами, після реформування органів місцевого самоврядування базового рівня, створення спроможних громад відбудеться переформатування районного рівня - укрупнення районів, оптимізація РДА та подальше створення префектур. На сьогодні в Україні існує 22 райони, межі яких повністю співпали з межами ОТГ.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ