Читайте нас в соціальних мережах

Трьох священиків з Тернопільщини призначили радниками Патріаршої курії УГКЦ

Вівторок, 03 грудня 2019 18:05
Сьогодні, 3 грудня, стало відомо, що на ранковому засіданні генеральної асамблеї Ради Патріаршої курії Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, призначив її радників. Від Тернопільщини відповідні призначення отримали три священики.

Серед них - отець-доктор Віталій Козак, Патріарший радник від Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, отець Володимир Заболотний, Патріарший радник від Бучацької єпархії, отець-мітрат Іван Данкевич, Патріарший радник від Кам'янець-Подільської єпархії, повідомляють у прес-службі архиєпархії.

Повідомляється, що таке призначення отримали представники від усіх єпархій УГКЦ в Україні та закордоном, які з 2 по 6 грудня беруть участь у засіданнях в Патріаршому домі в Львові.

Зазначимо, виконавчу владу здійснює від імені Глави УГКЦ Патріарша курія. До її складу входить Секретаріат та підрозділи, а зокрема церковні комісії патріаршого рівня та комісії, які діють на території України. Завданням комісій є втілювати в життя рішення та постанови, що були прийняті на Синодах, Соборах УГКЦ. Ці структурні одиниці відповідають за виконання завдань, що стосуються їхніх повноважень, а також можуть пропонувати для розгляду законодавчої влади проекти різних рішень для дальшої діяльності.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ