Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі запрацювало перше в Україні навчальне відділення екстреної медичної допомоги

Понеділок, 02 грудня 2019 17:14
На базі Тернопільського національного медичного університету створили навчальне відділення екстреної медичної допомоги. Воно поки єдине в Україні.

Тут студентів-парамедиків практично навчатимуть надавати першу допомогу. Для цього облаштували кімнату для невідкладної допомоги, де працюватимуть з манекеном, і зону управління симуляцією.

— Померти просто в приймальному відділенні пацієнту в стані безпосередньої загрози для життя значно легше і швидше, ніж у «швидкій», тому що відділення до цього не готові, — каже науковий консультант центру симуляційного навчання Арсен Гудима. — Тож багатопрофільні лікарні України зараз стоять перед вибором, як це відділення створити, адже стоїть задача. Коли ж будуть формувати кадровий потенціал, для цих відділень, виникне питання де їх навчати, тому ми вперше в Україні створили спеціальний навчальний центр для підготовки фахівців з медицини невідкладних станів, які будуть працювати в відділенні екстреної медичної допомоги.

За словами ректора Тернопільського національного медичного університету Михайла Корди, відділення екстреної медичної допомоги є частиною центру симуляційного навчання, який створили в Тернополі у 2016 році.  Обладнання для нього було закуплено за кошти вишу та німецького фонду «Белфаст».

Додати коментар