Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі тепла погода дозволить пільговикам і субсидіантам заощадити

П'ятниця, 08 листопада 2019 16:53
При оплаті комунальних послуг за жовтень пільговики і одержувачі субсидії зможуть зекономити по 150-200 грн за рахунок теплої погоди. Така ситуація склалася у зв’язку із теплою погодою, яка на Тернопіллі «відтягувала» оплювальний сезон.

Як повідомляють у міністерстві соціальної політики України, середній розмір розрахованих пільг у жовтні становить приблизно 420 грн на одного пільговика, середній розмір субсидій становив приблизно 540 грн на одне домогосподарство.

«Оскільки жовтень виявився досить теплим і реально опалення у містах почали включати в кінці 20-х чисел, враховуючи таку ситуацію, а також те, що розмір пільг і субсидій розрахований фактично з 15 жовтня, то в даному випадку ми говоримо, що є реальна економія щодо отримання пільг і субсидій конкретними домогосподарствами», - заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко

За його словами, відповідно до норм, сума в платіжці за комуналку буде становити 350 грн, тоді як розмір субсидії становив 540 грн, тож домогосподарство в жовтні могло зекономити 150-200 грн.

При цьому він додав, що в листопаді розміри пільг і субсидій будуть збільшуватись, враховуючи, що опалення буде надаватись домогосподарствам протягом усього місяця. Втім, на думку чиновника, раціональне використання енергоресурсів з боку пільговиків і субсидіантів також дозволить їм економити.

"На сьогоднішній день, переходячи на нову форму реалізації відповідних гарантій, громадяни отримують можливість самостійно ними управляти - через споживання, через контроль якості надання цих послуг, через перерахунки. Це питання стимулює впровадження енергоефективної поведінки, а також дає можливість управляти і керувати тими розмірами підтримки, які надає їм держава", - зазначив заступник міністра.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ