Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі пільговикам можуть не нарахувати допомогу по комуналці в жовтні

Четвер, 07 листопада 2019 15:56
До уваги пільговиків Тернопільщини. У Мінсоцполітики попереджають, що у жовтні їм можуть не нарахувати державну допомогу за послуги житлово-комунального господарства.

Пов’язано це зі змінами механізму фінансування пільг. Про це заявив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко під час брифінгу.

"Враховуючи ситуацію, що відбувається вперше за історію України зміна механізму фінансування пільг, існують випадки, коли є ситуації невчасного або не в повному обсязі розрахунку розміру пільг", - зазначив Музиченко.

За його словами, реєстр, на базі якого відбувається на сьогоднішній день розрахунок пільг, створювався ще в 2003 році, а частина пільговиків і організацій-надавачів послуг невчасно подавало інформацію про зміну відповідних реквізитів, що, звичайно, вплинуло на некоректність обрахунку розміру пільг.

При цьому, додає міністр, органи соцзахисту отримали доручення максимально швидко зібрати дані й оновити інформацію щодо пільговиків.

"Суми пільг обраховуються, починаючи із жовтня, і навіть якщо у листопаді не всі пільговики одночасно отримають на обліковий запис в Ощадбанку або в готівковому вигляді, в будь-якому випадку ці суми будуть дораховані і доплачені в наступному місяці", - каже Музиченко.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар