Читайте нас в соціальних мережах

Барвисто і творчо: на головній площі Тернополя розважалися на «Культурних пікніках» (фото)

Неділя, 13 жовтня 2019 17:04
Дизайн, моду, живопис, мультиплікацію, кіно, витинанки та з багатьма іншими напрямками маленьких та дорослих тернополян ознайомлювали на Театральному майдані під час «Культурних пікніків».

Так, 13 жовтня центр Тернополя перетворився на велику культурну локацію, де різні організації, заклади, умільці проводили майстер-класи, показували свої напрацювання. Окремо діяла сцена, де виступали вокалісти, проводили танцювальні дійства.  Працювала й літературна зона, де письменники читали свої твори.

—  Сьогодні колектив нашої бібліотечної системи представив чотири локації. Це виставка частини із загальної колекції арт-буків. Загалом у нас 69 видів, а сьогодні виставили тільки 9. Ці арт-буки присвячені відомим тернополянам. На іншій локації тернопільські письменники дарували дітям книги. Були й майстер-класи, де ми з дітками виготовляли різноманітні витвори мистецтва. Також проводили акцію – письменники виступали «живою книгою» - розповідав про свій творчий шлях та відповідали на запитання діток, — розповіла заступниця директора по роботі з дітьми Тернопільської міської централізованої бібліотечної системи Надія Швець.

На локаціях були присутні й майстри народної творчості, які навчали дітей виготовляти креативні рукотвори. Так, викладачка гуртка бісероплетіння, народна майстриня Тетяна Семенець від міської станції юних техніків навчала дітей робити дрібнички з бісеру.

—  Сьогодні ми робили з бісеру солодощі. Вироби були у формі намиста чи просто фігурок. Цікаво, що працювати з бісером було цікаво як хлопчикам, так  і дівчаткам. Діти з азартом бралися до роботи та опісля були задоволені своєю працею. Таку невеличку солодку фабрику зробили. Таким чином ми заохочували діток до заняття бісероплетінням, — поділилася майстриня.

Варто додати, що Тернопіль став одним із двох міст України, де пройшов подібний захід. Ідея організації «Культурних пікніків» пішла від «Наукових пікніків», які вже неодноразово влаштовували в нашому місті. А в Українському культурному фонді виділили фінансову підтримку на культурний захід для двох міст: Харкова і Тернополя.

IMG_8639.JPGIMG_8624.JPGIMG_8633.JPGIMG_8613.JPGIMG_8616.JPGIMG_8622.JPG

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ