Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільщину відвідав Держсекретар Канцелярії президента Польщі

Неділя, 13 жовтня 2019 10:01
Днями Тернопільщину відвідав Державний секретар Канцелярії президента Польщі Анджея Дуди – Адам Квятковський.

Разом із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцкім та представниками Генерального консульства  в Луцьку він  побував у літературно-меморіальному музею Юліуша Словацького в м.Кременць, після чого оглянув монастирське кладовище, де поховані багато видатних представників польського народу, що свого часу жили та працювали у Кременці.

Побували гості з сусідньої держави й  на польському цвинтарі, який є не просто місцем захоронення, а й має вагоме історико-архітектурне значення, адже там розташована пам’ятка – родинна каплиця Мочульських.

Далі делегація вирушила у Дім польського товариства ім. Юліуша Словацького, де зустрілася з польською громадою, де вручила привезені із собою подарунки.

Як підсумок візиту відбулася зустріч у Кременецькій міській раді та перемовини із міським головою Олексієм Ковальчуком, до яких долучилися голова районної ради Володимир Стефанський та в. о. голови Кременецької РДА В’ячеславом Онишкевичем. У результаті перемовин досягнули домовленості про двосторонню співпрацю на регіональному рівні у галузях освіти, культури та туризму.

Про це повідомили у прес-службі Кременецької міської ради.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ