Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині відроджують історичну будівлю, яка перебувала у плачевному стані (фото)

Субота, 12 жовтня 2019 15:43
На Тернопільщині завдяки старанням місцевої та центральної влади у історичну будівлю вдалося «вдихнути нове життя». Перетворенню передувала копітка робота впродовж майже двох років.

Йдеться про Кременецьку школа мистецтв ім. Михайла Вериківського. Споруда перебуває на балансі Кременецько-Почаївського ДІАЗу і ще донедавна мало-хто сподівався, що її вдасться колись відродити.

Завдячуючи численним зверненням, перемовинам, проханням, десяткам поїздок до Києва та особистих зустрічей міського голови Кременця Олексія Ковальчука та директора Кременецько-Почаївського ДІАЗу Вадима Микулича з міністром культури, прохання про допомогу таки було почуте. Перші кошти на ремонт центральної частини школи, що перебувала у найгіршому стані, виділили. Та попереду ще чимало роботи.

— Наразі тривають ремонтні роботи у концертній залі. Оновлення потребують праве та ліве крило, а також фасад споруди. А на це потрібні значні кошти, — каже директор школи Михайло Заник.

Для повноцінного відродження закладу потрібна серйозна фінансова підтримка нового уряду. Тут будуть раді і сприянню меценатів та спонсорів без яких знана на Тернопільщині школа мистецтв повноцінно не запрацює.

Як зазначають у Тернопільській обласній раді, Кременецьку школу мистецтв ім. Михайла Вериківського відвідують 410 учнів. Навчальний процес здійснює 45 викладачів. Тут працюють відділи: фортепіанний, народний, струнно-смичковий, духовий, теоретичний, вокально-хоровий, відділ образотворчого мистецтва. На базі школи діють: хор учнів молодших класів,  хор учнів старших класів, ансамбль бандуристів, ансамбль скрипалів, камерний ансамбль скрипалів, дитячий духовий оркестр, оркестр народних інструментів. Вихованці школи 

d3c0c1cbe19d10f166ddedb06a03797f.jpg

a599e1c97cfdeb1676cd4d31e3100b14.jpg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ