Читайте нас в соціальних мережах

Снаряди, вогонь з передової та усмішки вдома: у Тернополі відкрили фотовиставку з бойового шляху (фоторепортаж)

П'ятниця, 11 жовтня 2019 15:45
Важливі, зворушливі миті з зони бойових дій та з мирної сторони можна побачити у фойє адміністративного будинку Тернопільської облради на виставці  світлин «Гарматний ешелон».

Офіційне відкриття експозиції, присвяченої сучасному бойовому шляху 44-ої окремої артилерійської бригади, відбулося сьогодні, 11 жовтня. Автором більшості з фотографій є прес-офіцер військової частини лейтенант Юрій Кульпа. Ще частина світлин зібрані волонтерами та самими бійцями.

Участь у церемонії відкриття взяли представники влади, військові, представники громадськості, духовенства та ЗМІ.

—  П’ять років захисту України пов’язані з суспільними жертвами, втратами. Ці, ще вчора пересічні люди, вийшли в зону бойових дій та роблять героїчні вчинки, щоби українська держава не зникла. Щоби не загинула, а продовжувала розвиватися, бути міцною та незалежною. Ця фотовиставка відображає різні моменти з великої та насиченої історії боротьби. Здається, на виставці не так багато світлин. Та це тому, що тут зображено лише частину людей, які були на передовій. А кожне фото, подане тут – це певна історична віха, зображення моментів, які невід’ємно пов’язані із захистом нашої незалежної держави. Завдяки цим митям сьогодні ми маємо тут мир на Тернопільщині. Тому нехай Господь благословляє воїнів 44-ї окремої артилерійської бригади, аби вояки повернулися до нас живими, здоровими та з перемогою, — наголосив під час церемонії Високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський і Кременецький.

До присутніх звернувся й автор ідеї та робіт – прес-офіцер 44-ї окремої артилерійської бригади Юрій Кульпа.

— Мені було важко підбирати світлини до фотовиставки. Думав, треба зробити 100-1000 світлин, адже дислокацій, вояків є тисячі. Є тисячі вагомих моментів із пунктів постійного перебування, із повсякденного життя нашої військової частини. Та, насправді, коли переглядав усі фото, хотів, але не міг усі відібрати для виставки. Тримав зв'язок із мобілізованими бійцями, зустрічався з ними. І під час цих стріч вояки просили, аби тих і тих показав. Мовляв, нехай нас хоч на фото побачать. Ось я так і вирішив подати фотоекскурс – від початку формування військової частини і до сьогодні. На теперішніх знімках можна побачити й усмішки наших героїв, які поверталися зі Сходу. Це той шлях артилеристів, який вояки пройшли не тільки в районі бойових дій, але й на Заході в рідних містах, —  наголосив прес-офіцер.

Юрій Кульпа зазначив, що на майбутнє планує зробити сюжети з військовими-героями, які показані на світлинах. Бо ж українцям було би цікаво почути й історію певних подій, перипетій, які пережили ці вояки і які назавше закарбувалися у фото.

Нa зaході слово мaв і головa Тернопільської облрaди Віктор Овчaрук, який нaголосив, що нaйголовніше в експозиціях – не тaк мaйстерність фотогрaфa, як покaз живих людей, їх доль, їх бойових тa мирних буднів.

—  Вже протягом 5 років нa Тернопільщині дислокується 44 окремa aртилерійськa бригaдa, що зібрaлa у своїх рядaх предстaвників різних регіонів нaшої держaви, одержимих перемогою нaд ворогом. Зa цей чaс чимaло військовослужбовців пройшли свій шлях служби, починaючи від Яворівського полігону, Стaричевa і по сьогодні.  З кожним днем нaші військові стaють все міцнішими тa фaховішими, виявляючи небaчену мужність, зaхищaючи незaлежність тa цілісність нaшої держaви. Вони не зa розповідями знaють, що тaке війнa, побувaли нa передовій, у сaмому пеклі - Дебaльцево, Донецький aеропорт, Aртемове, Новгородське, Дзержинськ, Зaйцево, Вуглегірськ, Горлівкa… Переконaний, що нaшa 44 aртилерійськa бригaдa є і буде однією з нaйкрaщих, нaйпрофесійніших тa нaйстійкіших у Збройних силaх Укрaїни. Пaм’ятaймо зaгиблих. Просімо Господa про міцне здоров’я, силу тa витривaлість для тих, хто і нині нa передових, —  нaголосив  Віктор Овчaрук.

Варто зазначити, що згодом світлини експонуватимуть в українському домі «Перемога» та в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Дмитро 11.10.2019, 17:27
Дякую Вам захисники, волонтери і всі хто боронить нашу країну від ворога!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ