Читайте нас в соціальних мережах

Іноземець, з вини якого під Тернополем в ДТП загинула жінка, постане перед судом

Середа, 09 жовтня 2019 16:54
Смертельна ДТП трапилась неподалік Тернополя 5 жовтня. З вини іноземця, який був за кермом автомобіля «FORD Galaxy» (зареєстрований в Румунії), померла пасажирка його автівки.

За фактом вчинення смертельної автопригоди розпочали кримінальне провадження. Наразі винуватцю ДТП повідомлено про підозру за ч.2 ст.286 КК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

— Встановлено, що 05.10.2019 о 21.00 год водій-іноземець, керуючи технічно справним автомобілем «FORD Galaxy» рухався з одним пасажиром автодорогою «Броди-Тернопіль». Під’їжджаючи другорядною дорогою до нерегульованого перехрестя «Обхід м. Тернополя», він не зупинився перед дорожнім знаком «Проїзд без зупинки заборонено». Порушуючи вимоги ПДР України, водій не надав дороги транспортним засобам, які наближались до перехрестя по головній дорозі, зокрема технічно справному автобусу «NEOPLAN 116», в салоні якого перебувало 22 дорослих пасажири та 18 дітей. Виїхавши із порушенням вказаних вимог ПДР України на нерегульоване перехрестя, водій «Форда» створив аварійну ситуацію для водія автобуса, позбавивши його своїми односторонніми діями можливості запобігти настанню ДТП та допустив зіткнення транспортних засобів, — інформують в обласній прокуратурі.

На жаль, громадянка Румунії, яка була пасажиркою іномарки, померла на місці події, отримавши травми несумісні з життям.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ