Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі банк втратив майже 700 тис. грн. через хитрого держслужбовця, який хотів "підзаробити"

Середа, 09 жовтня 2019 15:47
Від 5 до 8 років позбавлення волі «світить» державному виконавцю відділу державної виконавчої служби Тернопільського міськрайонного управління юстиції Тернопільської області за зловживання ним своєю посадою, що спричинило тяжкі наслідки.

Зокрема, дії підозрюваного призвели до втрати банком суми у майже 700 тисяч гривень.

А свій початок ця кримінальна історія бере ще з середини січня 2018 року, коли держслужбовець задумав «провести» банківську установу.

—  Державний виконавець відділу державної виконавчої служби Тернопільського міськрайонного управління юстиції Тернопільської області розпочав дії з примусового виконання щодо стягнення майна за іпотечним договором. Майно іпотеки було реалізоване на торгах. Маючи право вчиняти юридично значимі дії, у держслужбовця виник злочинний умисел на зловживання своїми повноваженнями, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для боржниці використання своїх повноважень державного виконавця. Оскільки рішення про стягнення коштів боргу у валюті євро було винесене судом ще у 2012 році, підприємливий службовець вирішив «заробити» на різниці курсу валют, а надлишок перерахувати боржниці-колишній власниці майна, — повідомляють у прокуратурі Тернопільської області.

В результаті проведених грошових операцій банк-теперішній власник майна та управління юстиції втратили значні кошти. Тернопільському районному відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області спричинено шкоду на суму майже 50 тис грн, а одному з банків - майже 700 тис грн , що є тяжкими наслідками.

Розслідування ч.3 ст.365-2 КК України завершено. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно державного виконавця прокуратурою області скеровано до суду.

Додати коментар