Читайте нас в соціальних мережах

Мешканці Тернопілля, які писатимуть радіодиктант національної єдності, цьогоріч стикнуться з новаціями

Вівторок, 08 жовтня 2019 17:42
Рівно через місяць, 8 листопада, жителі Тернопілля разом із всією Україною писатимуть радіодиктант національної єдності. На відміну від попередніх років, цьогоріч запровадили деякі новації.

Про це розповів в ефірі Українського радіо доцент Київського університету ім. Бориса Грінченка, автор підручників з української літератури Олександр Авраменко. За його словами, учасники радіодиктанту зможуть майже одразу перевірити свою роботу.

" Зазвичай ми отримуємо листи упродовж двох днів, а потім півтора-два тижні команда людей їх перевіряє. Це дуже громіздка робота і складна. І виходить, що люди написали диктант, а десь у грудні ми підбиваємо підсумки. Це вже не так актуально. Ми подумали, а чому не зробити так: продиктували текст, взяли невеличку паузу на 3-4 хвилинки, і після цього його перевірити, вивісити на сайт, на екрани. Я озвучу орфограми, пунктограми, усе прокоментую, щоб свято було завершено в цей же день", - поділився Авраменко.

При цьому автор диктанту поділився думкою, що людей, які припустилися кількох помилок під час диктанту, не можна вважати безграмотними.

Довідка: Всеукраїнський радіодиктант національної єдності традиційно лунає на Українському радіо до Дня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада. Започаткували акцію у 2000 році з метою єднання навколо мови. Відтоді щороку слухачі можуть взяти участь у написанні та з’ясувати, наскільки добре знають мову. Тож, ця загальнонаціональна акція цього року буде уже 19-ю. Минулого року радіодиктант національної єдності написали 32 779 людей, з них без помилок – 313.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар