Читайте нас в соціальних мережах

У водоматах Тернополя фахівці виявили непридатну до вживання воду

П'ятниця, 13 вересня 2019 17:19
У Тернополі виявили водомати, вода в яких може становити загрозу здоров’ю людей. Якість питної води перевірили фахівці Тернопільського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області  спільно із фахівцями Тернопільської регіональної державної лабораторії.

Спеціалісти дослідили якість питної води взірців у водоматах «Долина плюс», «Водограй–2700БС», «Джерело Зарваниці» в м. Тернополі.

— За результатами фізико-хімічних, органолептичних та токсикологічних досліджень відхилення  виявлено у водоматах «Долина плюс», за адресою: вул. Вербицького, 22  та «Джерело Зарваниці» за адресою: вул. Малишка, 1в. У вказаних водоматах встановлено невідповідність якості питної води ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» за мікробіологічними показниками, — повідомляють у Головному управлінні  Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Там рекомендують мешканцям міста не вживати воду у якості питної із водоматів за вищевказаними адресами до усунення причин джерела бактеріального забруднення.

— З метою забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення та реалізації заходів, спрямованих на профілактику та зниження рівня інфекційної захворюваності, керуючись ст.7,18,30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» від 24.02.94р. № 4004 –ХІІ,  ст.9, 36, 43 Закону України  «Про захист населення від інфекційних хвороб» №1645 – ІІІ від 06.04.2000р., ДСанПіН 2.2.4-171-10  «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», суб’єктам господарської діяльності, які обслуговують дані автомати рекомендовано провести терміновий комплекс заходів, спрямованих на забезпечення якості питної  води у водоматах за вищевказаними адресами в м. Тернополі до відповідності нормативним мікробіологічним вимогам, — додають в ГУ Держпродспоживслужби в області.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ