Читайте нас в соціальних мережах

Тернопіль пройде незалежну перевірку на доступність

Четвер, 15 серпня 2019 15:55
Тернопіль стане другим після Івано-Франківська містом, яке перевірять на доступність. Загалом же в Україні таку перевірку пройдуть десять міст із населенням від 100 до 250 тисяч, які по завершенню «ревізії» будуть внесені до відповідного рейтингу.

Ініціатором проекту, що реалізується за підтримки Фонду прав людини Посольства Королівства Нідерландів в Україні, є засновник організації “Доступно UA”, паралімпієць Дмитро Щебетюк. За його словами, метою рейтингу доступності міст є порушення питання важливості безбар’єрного простору в українських містах та показати престиж i переваги від створення комфортного громадського простору для маломобільних груп населення (людей з інвалідністю, людей з маленькими дітьми та дитячими візочками, літніх людей, мандрівників з важкими валізами тощо).

Відтак, у Тернополі перевірятимуть міський простір на відповідність державним будівельним нормам. «Ревізуватимуть» культурні та державні заклади, об’єкти інфраструктури, громадські вбиральні, заклади харчування, публічні простори тощо.

— Після цього експерти «Доступно.UA» розроблять рекомендації щодо якісних змін і передадуть їх представникам місцевої влади. Подальші зміни щодо доступності будуть моніторити та запрошують долучитися до цього місцеву громаду, — каже Дмитро Щебетюк.

Отож, вже 18 серпня о 10.00 у Центрі Науки Тернополя, що на площі Героїв Євромайдану,4, розпочнеться майстер-клас для всіх охочих стати монітором та познайомитися з методикою оцінки свого міста. До участі запрошують  місцевих активістiв, волонтерів, громадські ініціативи та всіх охочих зробити своє місто комфортним для всіх. Також наступного дня, 19 серпня,  о 18.00 у Центрі Науки Дмитро Щебетюк розповість про два автостопи, в які він вирушав у межах проектів «Доступно.UA»: автостоп Європою та автостоп Україною та Білоруссю. Тож приєднуйтесь — буде цікаво.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ