Читайте нас в соціальних мережах

СБУ розшукує тернополянина, підозрюваного у сепаратизмі (фото)

Четвер, 15 серпня 2019 15:28
СБУ та правоохоронці досі не знайшли 35-річного тернопільського програміста Євгенія Фука, якого підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 109 КК України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади).

Наприкінці 2018-го року суд заочно засудив його до 2 років позбавлення волі за поширення в соціальній мережі "Вконтакте" закликів до Росії почати військову агресію щодо України.

Уродженець Ростовської області Росії Фук до 24 січня 2017 року проживав в центрі Тернополя і працював програмістом. У період з 12 травня по 22 червня 2015 року обвинувачений в соціальній мережі "ВКонтакте" створив особистий обліковий запис, через який свідомо розміщував публічні заклики до повалення конституційного ладу в Україні. Так, Фук на "стіні" свого облікового запису навмисне поширив для ознайомлення публікації, в яких містяться заклики до Російської Федерації здійснити військову агресію щодо України і таким чином повалити її конституційний лад.

— Більш того, встановлено, що підсудний швидше за все долучився до бойовиків самопроголошених республік на Донбасі, так як в приватному листуванні, дослідженому в суді, він висловив такий намір, — повідомляють у слідчому відділі Управління СБУ в Тернопільській області.

Тож усіх, хто володіє будь-якими даними про місце перебування даної особи, правоохоронці просять телефонувати за номерами (0352) 27-92-71; 52-45-42 або на лінію 102.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ