Читайте нас в соціальних мережах

Мешканці Кутківець у Тернополі роками чекають на ремонт дороги, яка рясніє глибокими ямами (фото, відео)

Четвер, 15 серпня 2019 14:25
Тернополяни, які мешкають на вулиці Яблунева в районі Кутківці, вже п’ять років сподіваються на ремонт 20-метрової ділянки дороги (від початку вул. Яблунева до перехрестя з вул.. Чумацькою) , де зсувається покриття на проїжджій частині та утворилися масивні ями.

Жителі району заявляють, що значна ямковість створює чимало незручностей як для транспорту, так і для пішоходів.

—  Вже близько п’ять років дорога в цьому районі – в жахливому стані. Попри те, що тут проїжджа частина – асфальт не прокладено. За роки природна стихія наклала свій відбиток на стан дороги: утворилися величезні вибоїни, в яких набираються калюжі води. А посипка каменю з піском, яка як-не-як покриває ямкову дорогу, постійно осипається. За 20 років не пам’ятаю, коли виділяли кошти на ремонт цієї ділянки. Через непридатний стан дороги мало який транспорт тут може проїхати. Наприклад, коли за викликом прибувала швидка, то ці метри жителі вулиці несли машину практично на руках. Тут, особливо у вечірню пору, людям потрібно бути обережними, аби часом не спіткнутися. У весняно-осінній період часом таке болото, що й не пройти. Ми вже чимало разів зверталися до місцевих органів влади із заявами, проханнями провести капітальних ремонт частини. Тільки ми своїми клопотаннями нічого не досягнули. Жителям тільки й залишалося, що своїми силами та за власний рахунок засипати жахливі вибоїни. За власні кошти люди і сніг вигортали зимою, адже не дочекалися працівників комунальних служб, — розповів  Іван Олійник.  

Чоловік наголосив, що жителі вулиць восени минулого року збирали підписи та подавали заяву до міського голови із проханням провести капітальний ремонт ділянки. Тільки, за словами краянина, ні обстеження, ні ремонти території не проводили. Хоча новий дорожній знак нещодавно встановили.

Нещодавно на вулиці Яблунева, де якраз неможливо проїхати через глибокі ями, встановили попереджувальний знак «Попереду встановлено нові дорожні знаки». Перед тим, як його ставити, стан дороги не перевіряли, що неприпустимо. Новий знак – на дорозі, яку через неналежний стан важко назвати дорогою. До того ж таблицю встановили настільки близько до проїжджої частини, що машини при повороті можуть через необачність зачепити знак. Хіба ж фінанси на дорожній знак не доцільніше було використати на прокладення асфальту? Зазначу, що жителі вулиць настільки втомилися чекати капітального ремонту, що готові своїми силами її належно відновити. Та згідно з закону (порушення правил, норм и стандартів при утриманні автодоріг), не маємо на це права. За добру ініціативу ще й немалий штраф отримаємо та нерви собі зіпсуємо. Тільки скільки би років ми не чекали, дорога залишається понівеченою і працею комунальників недоторканою, — зазначив Іван Олійник.

Чи варто мешканцям Кутківець цього року очікувати на оновлення ділянки дороги, пояснив начальник відділу технічного нагляду Тернопільської міськради Олег Вітик.

При наявних коштах цьогоріч на тій ділянці дороги буде проведено поточний ремонт. Наразі нові дорожні знаки встановлені лише на вул. Чумацькій в напрямку Дального пляжу. Відповідно, затверджено та погоджено Схеми встановлення дорожніх знаків, — прокоментував Олег Вітик.

Тож тернополянам залишається лише сподіватися, що їхні звернення таки були почуті, а дорогу нарешті відремонтують. 

Додати коментар