Читайте нас в соціальних мережах

Особливу виставку світлин дітей, що проймає до сліз, показали у Тернополі (фоторепортаж)

Вівторок, 13 серпня 2019 16:37
Зворушливі світлини діток, які викликають позитив та спрямовані на подолання упереджень щодо дітей з інвалідністю, представили у Тернополі сьогодні, 13 серпня.

Під час експозиції "Дитинство одне для всіх", яку відкрили у  Тернопільському краєзнавчому музеї, гості могли побачити 14 світлин. На фото – 25 хлопчиків та дівчаток, серед яких 12 мають певну форму інвалідності. На кожному експонаті гості могли побачити малечу усміхненою, замріяною, зацікавленою, у розкішних сукнях, костюмах. Одним словом фотографу вдалося зазнімкувати дитинство у всіх його найкращих проявах.

Як пояснили організатори заходу, на світлинах особливі діти знаходяться разом зі своїми однолітками.  А зйомку задумали так, щоби показати – між дітками немає різниці. Кожен по-своєму радіє життю, має свій окремий щасливий світ дитинства.

—  Виставка  була присвячена Дню захисту дітей. Завдяки реалізації цієї ініціативи ми хотіли показати, що дитинство в кожного – одне. Неважливо, звичайна дитина, чи з особливим розвитком. Кожна дитина – щира, відкрита, позитивна, а також талановита – співає, танцює, пише вірші. Малеча хоче гратися, любить фотографуватися, спілкуватися. Ми хотіли цих діток об’єднати та щиро прагнемо, щоби в дорослому житті, як і зараз, у них не було бар’єрів у спілкуванні. Під час зйомок ми отримали чимало позитивних емоцій. А дітки, як і зазвичай, гралися, усміхалися, відпочивали. Труднощів під час фотографування не виникало, —  наголосила одна з організаторок – віце-презедентка ГО "Ділові українські жінки в Тернопільській області" Олеся Чванкіна.

Зворушлива виставка припала до душі й тернополянці Наталії, яка поділилася рефлексіями від заходу.

—  Експозиція пройняла мене до сліз. Та не тому, що тут знялися дітки, які чимось відмінні. Тому, що на цих фото на мене дивилося чудове, безтурботне, усміхнене дитинство. Мені щиро захотілося, щоби ці маленькі красені й красуні залишилися такими радісними навіть тоді, коли виростуть та підуть у самостійне життя, —  наголосила гостя.

Варто додати, що ідею проекту запропонувала Олена Коваль – авторка проекту "Життя без меж". Втілити проект у життя взялись тернополянки із ГО "Ділові українські жінки в Тернопільській області.

Додати коментар