Читайте нас в соціальних мережах

Три проекти з Тернопільщини перемогли на всеукраїнському конкурсі «Малі міста – великі враження»

Четвер, 08 серпня 2019 13:20
Ближчим часом в області реалізують три проекти, які стали переможцями конкурсу "Малі міста - великі враження".

Серед переможців у номінації "Малі проекти" - проект Байковецької сільської ради "Створення музею-скансену черняхівської культури. Перші кроки", який реалізовуватиметься у с. Чернелів-Руський та Державний історико-архітектурний заповідник у м. Бережанах з ідеєю "Berezhany: the lost trail of Ferenc Rakoczi” (Бережани: загублена стежка Ференца Ракоці)".

У номінації "Середні проекти" перемогу здобув проект Збаразької міської ради «Битва за Незалежність. Збараж 1649».

Зазначимо, конкурс "Малі міста - великі враження" започатковано Міністерством культури України минулого року. Він фінансується з державного бюджету, а його мета – підтримка культурних ідей у невеликих населених пунктах та об’єднаних територіальних громадах. Рік тому на конкурс було подано 167 ініціатив, з яких 8 стали переможцями. Цього року кількість ідей номінантів сягла вже 182, а кількість переможців – 74 (СПИСОК). Загальний обсяг фінансування цих культурних пропозицій складе 41,3 млн грн.

Усі проекти — переможці конкурсу культурно-мистецьких проектів “Малі міста — великі враження” будуть реалізовувавтися у 2019 році на умовах співфінансування з державного бюджету.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ