Читайте нас в соціальних мережах

Тернополян запрошують взяти участь у міжнародному конкурсі фотографій об’єктів культурної спадщини

Середа, 07 серпня 2019 16:53
Із 1 до 30 вересня триватиме щорічний міжнародний конкурс фотографій об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки», який визнаний Книгою рекордів Гіннеса найбільшим фотоконкурсом у світі. Тернополяни, які полюбляють подорожувати та вміють фотографувати, можуть приєднатися до нього.

Мета проекту – зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. Цього року конкурс проходить у 30 країнах.

Українська частина проводиться увосьме, і до участі запрошуються всі охочі – і любителі, і професіонали. Конкурсний список складається із понад 87 тисяч пам’яток історико-культурної спадщини України усіх регіонів. За сім років конкурсу було завантажено понад 250 тисяч вільних фотографій пам’яток культури України.

— Фотографії можуть бути зроблені будь-коли: як під час конкурсу, так і до нього; головне, щоб учасники подавали на конкурс лише власні роботи. Також можна вантажити відеоматеріали, де зображені пам’ятки, — інформують у ГО «Вікімедіа Україна».

Призовий фонд буде розподілено між авторами найкращих фотографій конкурсу в цілому, авторами найкращих фото кожного регіону, учасниками, які сфотографували найбільшу кількість пам’яток, та переможцями спецномінацій. Окремо відзначатимуть авторів, що вперше беруть участь у конкурсі.

Організатори конкурсу вважають, що проведення «Вікі любить пам’ятки» дає можливість поповнити репозиторій світлин пам’яток з усієї України, завдяки чому учасники та глядачі зможуть краще пізнати свій рідний край, що спонукатиме їх дбайливо ставитися до культурної спадщини своєї держави.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ