Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині з початку року зафіксували 110 втеч дітей із дому

Вівторок, 06 серпня 2019 15:54
На Тернопіллі різко зросла кількість втеч дітей із дому. Статистика таких випадків вражає.

Про це розповів начальник  відділу ювенальної превенції Петро Тихович.

— За сім місяців цього року на Тернопільщині з дому зникло 110 дітей, тоді коли за січень-липень 2018-го ця цифра менша – лише 44 випадків. Причини втеч були різні, як і вік – від трьох до вісімнадцяти років, , — каже Петро Тихович.

За його словами, на щастя, 95% втікачів правоохоронці повернули додому менше як за добу.  П’ятнадцять фактів про зникнення дітей внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, оскільки на пошуки неповнолітніх знадобилося більше 24 годин.

– Із сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, діти тікають, щоб змінити своє життя на краще. Не виключення і діти з благополучних сімей. Вони йдуть із дому в пошуках пригод або щоб довести батькам свою самостійність. Ще одна причина втеч – соціальне сирітство та недостатня увага до дітей. Найчастіше тікають із дому дівчатка 14-18 років, — додає начальник  відділу ювенальної превенції.

Серед інших причин втеч малолітніх — пиятика батьків, «перше» кохання, ігнорування з боку батьків. Тому фахівці радять дорослим слідкувати за змінами поведінки їхніх дітей, адже вони можуть свідчити про проблеми чи складнощі у житті неповнолітніх. Все це породжує замкнутість, агресивність, небажання перебувати тривалий час удома, які згодом можуть обернутися втечею з дому. Тож батькам, у яких дитина в підлітковому віці почала маніпулювати і погрожувати втечею. не слід пропускати це мимо себе, а залучити обов’язково сімейного або дитячого психолога.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ