Читайте нас в соціальних мережах

Кавовою красою, прянощами умілиця з Тернопілля наповнює чашки й тарілки (фото)

П'ятниця, 02 серпня 2019 15:49
Якщо поглянути на сувеніри, які своїми руками виготовляє мешканка Бережан на Тернопільщині Олеся Крамар, здається, наче невидима рука насипає з чашки на тарілку кавові зерна.

У будинку умілиці забагато кави не буває, адже жінка знає, як із користю для себе та інтер’єру використати кавові зерна. Відтак, досить узяти декілька жменьок кави, чашку, тарілку та підручні матеріали – і ексклюзивний сувенір готовий.

Як розповіла талановита жінка, кава – це не тільки напій, але й багатий матеріал для фантазій. Хоча композиції виготовляє не тільки з кавових зерен. Це й інші підручні матеріали – сухоцвіт, різні спеції, шишки, гілки дерев та багато інших компонентів природи.

—  Дуже люблю щось виготовляти із природніх матеріалів. Цим займаюся понад три роки. Якраз почала творити своїми руками різну красу після того, як пішла в декрет. У мене вдома були кружки, які не використовувала. Одна трохи тріснула, в іншій відпала ручка. Тож ці речі мені стали у пригоді. Замість того, щоби викидати посуд – дала йому нове життя. Перетворюю в чудові сувеніри для дому. А почала з того, що вирішила матері подарунок з нагоди дня народження зробити. Сувенір дуже сподобався родині. Через деякий час чоловік попросив зробити декілька рукотворів для свого товариша. І так почалося – робила сувеніри і для себе при бажанні, і на замовлення. Насправді виробів у мене не так багато, оскільки люди не часто замовляють. Можу наперед зробити декілька заготовок, а коли матиму замовників, все зліплюю в готовий витвір. Щоби зробити один кавовий декор, обмотую посуд джгутовою ниткою, а потім послідовно приклеюю кавові зернятка та додаю додаткові елементи, —  розповіла Олеся Крамар.

Пані Олеся додала, що їй приємно прикрашати будинок та дарувати близьким свої маленькі рукотворні дива, які пахнуть кавою.

 67584002_1351715684978422_4945678996240072704_n.jpg

67461166_693813711067008_538409008508174336_n.jpg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ