Читайте нас в соціальних мережах

Село на Тернопільщині стало номінантом конкурсу «Неймовірні села України 2019»

Середа, 10 липня 2019 11:40
Село Більче-Золоте, що в Борщівському районі стало учасником IV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019».

Нещодавно стартувало онлайн-голосування. Проголосувати можна на сторінці порталу - ТУТ . Щоб проголосувати, потрібно натиснути на стрілочку біля села Більче-Золоте.

Всього на конкурс свої бізнес-плани подало 115 сіл України з усіх її областей. Редакція AgroPortal.ua вибрала 20-ку кращих заявок за допомогою оціночної шкали. Найбільш активними при подачі заявок були жителі Черкаської, Тернопільської та Запорізької областей.

Бізнес-план Більче-Золотого — капітальний ремонт приміщення готелю. Для підвищення туристичної привабливості селу необхідно розташовувати туристів. Тому за кошти призового фонду та співфінансування з місцевого бюджету громада планує провести капітальний ремонт приміщення готелю, який вкрай необхідний селу та сприятиме покращенню надання послуг у розвитку зеленого туризму. Зокрема, на 100 тис. грн буде придбано товари для водопроводу та каналізації. Загальна вартість проекту складає 300 тис. грн. Період реалізації — 3 місяці. 

Онлайн-голосування за бізнес-плани триватиме на сайті «agroportal.ua» до 17 липня (включно). Таким чином визначиться 10 півфіналістів конкурсу. А з 18 липня по 31 липня члени експертної ради відберуть 5 фіналістів, які пройдуть в III етап конкурсу - фінал. 

Додамо, конкурс «Неймовірні села України» проводить онлайн-видання «agroportal.ua». Головною метою проекту є підтримка взаємодії дрібного і середнього бізнесу та органів державного управління на селі для розвитку сільських територій, громад, популяризація історико-культурної спадщини українських сіл. 

Село-переможець IV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019» отримає 100 тис. грн на реалізацію бізнес-проекту. Під призом мається на увазі сертифікат на певну суму з подальшою закупівлею для села організаторами необхідного інвентарю для реалізації бізнес-проекту.

Одне з 10 сіл-півфіналістів отримає у подарунок від Посольства Королівства Нідерланди в Україні зелену алею, що дозволить селу стати ще привабливішим. Компанія «Бейкер Тіллі Україна» надасть одному із 10 сіл-півфіналістів грошову премію на часткове покриття витрат при реалізації бізнес-проекту. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар