Читайте нас в соціальних мережах

У команді Святослава Вакарчука є тернополянин, який захищав Донецький аеропорт

П'ятниця, 17 травня 2019 18:44
Соліст гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук вирішив іти на парламентські вибори. Вчора він презентував свою команду, з якою збирається здобувати прихильність електорату. Є у першій п’ятірці новоствореної партії «Голос» і тернополянин.

Зокрема, йдеться про Андрія Шараскіна - актора, режисера та командира роти, що захищала Донецький аеропорт. За участь у захисті Донецького аеропорту кіборг "Богема" з Тернополя нагороджений орденом "За мужність" III ступеня та відзнакою президента України — медаль "Учасник антитерористичної організації". Він також має відзнаку міністра оборони "Знак пошани". Від початку серпня 2014 до січня 2016 року учасник російсько-української війни. Від 2016 року Андрій Шараскін офіційноє заступником командувача Української добровольчої армії з суспільно-політичних питань.

Також у команді співака опинилася Юлія Клименко — екс-заступниця міністра економіки в уряді реформаторів. Серед успіхів колишньої чиновниці зазначається таке: усунуто понад 100 бар’єрів для бізнесу; розроблено і подано на розгляд Кабміну стратегію державної політики у сфері малого і середнього бізнесу; підписано програму Європейського Союзу на суму 95 млн євро для розвитку малого і середнього бізнесу в Україні; підписано програму ЄС для підтримки малого і середнього бізнесу обсягом 2,3 млрд євро; підготовлено і запроваджено реформу системи нагляду (контролю), підготовлено закони для їхнього подальшого ухвалення парламентом; розроблено і затверджено процедури та політики в секторі надання державних послуг; проведено реформу Міністерства тощо, пише ТСН.

Ще одним обличчям у політичній партії «Голос» є Ярослав Юрчишин — громадський активіст та екс-голова правління антикорупційної організації Transparency International Україна. Працював радником у Секретаря РНБО, спікера Верховної Ради України. Серед іншого був співавтором антикорупційної реформи в Україні. Разом з іншими активістами добився створення антикорупційного суду.

Заручився Вакарчук також підтримкою Юрія Соколова — доктора медичних наук та «піонера» у сфері кардіохірургії. Він вперше в Україні виконав низку складних кардіологічних операцій, а також працював над створенням реперфузійних центрів, де проводять безоплатне коронарне стентування.

Серед представлених людей, які увійшли до нової політ сили і Соломія Бобровська — громадська активістка, волонтерка, виконувачка обов'язків голови Одеської ОДА 2016-2017 років. Очолила область у 26 років. Бобровська є співзасновницею громадських ініціатив «Євромайдан SOS» та «Допомога ДПСУ».

Наразі політологи не вірять в успіх партії «Голос» та Святослава Вакарчука як політика. Втім, лише час покаже кого підтримають українці на виборах у жовтні, адже, як свідчать останні події в країні, вибір електорату важко передбачити і він цілком може стати справжньою несподіванкою навіть для міжнародної спільноти.

Додати коментар