Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни, які не підписали декларації з сімейними лікарями, тепер платитимуть за кожен прийом (відео)

Середа, 15 травня 2019 17:10
Тернополяни, які досі зволікали із підписанням декларацій із сімейними лікарями, тепер будуть змушені платити при кожному зверненні до дільничного терапевта, педіатра чи сімейного лікаря.

Так, вартість прийому до таких лікарів у Тернополі вартує 73 гривні.

— З 1 квітня 2019 року припинено фінансування по так званому «червоному списку» (пацієнти, які ще не уклали договори із сімейними лікарями). До того ми отримували кошти на їх обслуговування. Тобто зараз при зверненні такі пацієнти мають або укладати на місці декларацію, або оплачувати надання первинної медичної допомоги, — пояснює заступник директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Надія Боднар.

До слова, близько 90% населення обласного центру таки підписали декларації із сімейними лікарями. Детальніше — у сюжеті ІНТБ:

Коментарі  

0 #1 Закон 17.05.2019, 18:03
Конституція України
Стаття 49. Кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування.У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно
Кримінальний кодекс
Стаття 184. Порушення права на безоплатну медичну допомогу
ч 1. Незаконна вимога оплати за надання медичної допомоги в державних чи комунальних закладах охорони здоров'я -
карається штрафом до ста неоподатковуван их мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.
Стаття 139. Ненадання допомоги хворому медичним працівником
1. Ненадання без поважних причин допомоги хворому медичним працівником, який зобов'язаний, згідно з установленими правилами, надати таку допомогу, якщо йому завідомо відомо, що це може мати тяжкі наслідки для хворого, -
карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуван их мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до двох років.
2. Те саме діяння, якщо воно спричинило смерть хворого або інші тяжкі наслідки, -
карається обмеженням волі на строк до чотирьох років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ