Читайте нас в соціальних мережах

У ЦВК оголосили новий склад окружних виборчих комісій на Тернопільщині

Понеділок, 15 квітня 2019 16:02
10 квітня, на своєму засіданні, Центральна виборча комісія сформувала новий склад п’яти окружних виборчих комісії для організації та проведення повторного голосування з чергових виборів Президента України в Тернопільській області.  У кожну з них увійшли по 7 членів за поданням від обох кандидатів.

Як повідомляє Громадська мережа ОПОРА, відповідно до частини 5 статті 85 Закону України «Про вибори Президента України», для проведення повторного голосування з виборів Президента України Центральна виборча комісія не пізніш як за десять днів до дня повторного голосування за поданням кандидатів на пост Президента України, які включені до виборчого бюлетеня для повторного голосування, формує новий склад окружних виборчих комісій у кількості чотирнадцяти осіб - по сім осіб від кожного кандидата. А відповідно до частини 7 статті 85 цього ж Закону, ЦВК при розподілі керівних посад в ОВК повинна забезпечити рівну кількість посад голови та секретаря для кожного кандидата на пост Президента України, з умовою, що голова та секретар не можуть бути одночасно представниками одного кандидата.

Варто зазначити, що 9 квітня кандидати у Президенти, які включені до виборчого бюлетеня для повторного голосування, Володимир Зеленський та Петро Порошенко, мали право вносити свої подання до ЦВК щодо кандидатур для включення до нового складу окружних виборчих комісій. А вже наступного дня на основі цих подань сформувала новий склад ОВК територіальних виборчих округів Тернопільської області, у кількості чотирнадцяти осіб кожна.

Ось як виглядає їх керівний склад:

Головою ОВК округу №163 призначено Наталію Пікіну (суб’єкт подання Петро Порошенко), а секретарем – Світлану Кішкель (суб’єкт подання Володимир Зеленський). Пікіна була членом ОВК №163 від цього ж кандидата під час першого туру виборів.

Головою ОВК округу №164 призначено Віталія Круцько (суб’єкт подання Володимир Зеленський), а секретарем – Марію Заставну (суб’єкт подання Петро Порошенко). Заставна має досвід роботи в попередньому складі ОВК №164, у першому турі її кандидатуру подав кандидат Володимир Петров.

Головою ОВК округу №165 призначено Ольгу Лучку (суб’єкт подання Петро Порошенко), а секретарем – Руслана Пріня (суб’єкт подання Володимир Зеленський). Лучка була головою ОВК №165 у першому турі виборів від кандидата Віталія Скоцика.

В окрузі №166 головою окружної виборчої комісії призначено Венерію Решетинську (суб’єкт подання Володимир Зеленський), а секретарем – Любов Гудиму (суб’єкт подання Петро Порошенко). Обидві жінки, які обіймають керівні посади, працювали в ОВК під час першого туру. Решетинська була членом комісії від кандидатки Юлії Тимошенко, а Гудима – від кандидатки Юлії Литвиненко.

В окрузі №167 головою ОВК призначено Світлану Савків (суб’єкт подання Володимир Зеленський), а секретарем – Ірину Войнаровську (суб’єкт подання Петро Порошенко). Знову ж таки, на керівних посадах опинилися жінки, які були в складі цієї комісії під час першого туру. Савків була членом комісії від кандидатки Юлії Тимошенко, а Войнаровська – від кандидата Василя Журавльова.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ