Читайте нас в соціальних мережах

Сьогодні мешканці Тернопільщини мають останній шанс змінити місце голосування

Понеділок, 15 квітня 2019 15:26
15 квітня – останній день, коли виборці Тернопільщини можуть пройти процедуру тимчасової зміни місця голосування без зміни місця реєстрації, щоб проголосувати в другому турі виборів президента України 21 квітня. У ЗМІ повідомляють про ажіотаж та черги із бажаючих встигнути подати документи.

За інформацією з сайту Державного реєстру виборців, з 9 по 14 квітня 5091 мешканець Тернопільщини вже тимчасово змінив своє місце голосування під час другого туру чергових виборів Президента. З них у межах області – 3027 виборців. В свою чергу, у Тернопільській області 21 квітня зможуть проголосувати 1830 громадян, виборча адреса яких знаходиться в інших регіонах України або у закордонному виборчому окрузі.

До слова, перед першим туром місце голосування змінили понад 315 тисяч українців, які в день виборів перебували не за місцем своєї реєстрації. 252,8 тис. виборців тимчасово змінили місце голосування без зміни виборчої адреси у другому турі чергових виборів президента України. Ще 3457 виборців тимчасово змінили місце голосування, обравши виборчу дільницю в межах закордонного виборчого округу, повідомили в Державному реєстрі виборців.

Для того, щоб змінити місце голосування у другому турі виборів президента, треба особисто подати заяву про тимчасову зміну місця голосування до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців із зазначенням дільниці чи адреси, за якою хочете проголосувати. Разом із подачею заяви треба пред'явити паспорт, а також документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси. Це може бути довідка з місця роботи чи місця навчання, документ, який підтверджує право власності або оренди на житло, яке знаходиться за місцем, де виборець хоче проголосувати, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. У випадку подорожі потрібно показати проїзні документи, путівку в санаторій тощо.

Також 15 квітня — останній день, коли можуть змінити місце голосування переселенці з Донбасу та Криму. Для них у вересні 2018-го ЦВК спростила процедуру голосування. Переселенцям достатньо взяти паспорт і з ним піти до будь-якого відділу ведення держреєстру виборців на підконтрольній Україні території. Там треба написати заяву з проханням тимчасово змінити місце голосування.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ