Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі невідомі врізалися в ефір проводового радіо і повідомили про радіаційну небезпеку

Неділя, 17 лютого 2019 14:24
Сьогодні о 9:30 в ефірі проводового радіо Тернопільщини прозвучала інформація про радіаційну небезпеку на території області. Як виявилося, інформація - фейк.

Як повідомило управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської ОДА, причиною є збій в програмному забезпеченні системи оповіщення області.  Інформація, що була передана по проводовому радіо та в засобах масової інформації про радіаційну небезпеку не відповідає дійсності. Радіаційна ситуація в області в нормі. На АЕС Хмельницької та Рівненської областей без надзвичайних подій!!!

Ситуацію також прокоментував керівник управління ДСНС Тернопільської області Віктор Маслей: "Шановні мешканці Тернопільщини!!! В засобах масової інформації з`явилось повідомлення щодо радіаційної небезпеки !!! Дана інформація є ФЕЙК. Радіаційна ситуація в області в НОРМІ. На АЕС Хмельницької та Рівненської областей без надзвичайних подій!!!"

Українське радіо Тернопіль зазначило, що сьогодні не передавало ніякої інформації, яка стосується радіаційної небезпеки. Те, як такі повідомлення потрапили в ефір, на разі, з'ясовують.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар