Читайте нас в соціальних мережах

Колядники з Тернопільщини перемогли на конкурсі в Польщі

Вівторок, 29 січня 2019 12:20
Колядники із суботньої школи польської мови, котра діє при Надзбручанському товаристві польської культури та мови в Гусятині на Тернопільщині, представили Україну на ІІІ Міжнародному конкурсі колядок «Beskidzka Bitwa na Kolędy».

Конкурс відбувся 14 січня в селищі Бистра Бєльського повіту в Сілезькому. У ньому взяли участь чотири колективи з Польщі та по одному з України і Словаччини.

«Артисти мали 15 хвилин для виступу. Колядники з Гусятина представляли Україну, тому співали українські колядки та щедро віншували глядачів і членів журі, які, до речі, визнали їх переможцями»,  - розповів прес-службі Львівської дієцезії Римо-Католицької церкви представник Надзбручанського товариствао польської культури та мови Іван Пейко.

Учасники фестивалю взяли участь у святковій вечері з війтом гміни Вільковіце, до якої належить Бистра. Під час цієї зустрічі всі разом співали польські колядки. Гусятинці відвідали також Музей Юліана Фалата в Бистрій, де ознайомилися з працями художника та заколядували разом із працівниками установи.

Ще задовго до конкурсу в Бистрій ансамбль пісні й танцю «Бескидська земля» із села Мешна в гміні Вільковіце організував збір коштів для закупівлі товарів першої необхідності в рамках акції «Nie zapominajmy o rodakach».

У неділю, 20 січня, гурт колядників із Надзбручанського товариства польської культури та мови завізх пакунки стареньким малозабезпеченим полякам у Гусятині, Суходолі, Сидорові, а також Шидлівцях, де проживає найстарша в Гусятинському районі полька – 92-річна Рафаля Оглодана.

Члени товариства передали подарунки та заколядували у кожному домі, який відвідали. Таким чином вони завершили акцію, розпочату колективом «Бескидська земля».

Світлини: Павел БЕСКИДСЬКИЙ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ