Читайте нас в соціальних мережах

Минулоріч на Тернопільщині вилучили рекордну кількість зброї та вибухових предметів

Четвер, 10 січня 2019 15:21
Аби убезпечити населення Тернопільщини від небезпечних випадків, минулого року в області вилучали зброю, про підсумки якої розповіли нещодавно.

Як розповів начальник вибухотехнічного відділу ГУНП Ігор Васьків кількість зданих та вилучених протягом 2018 року небезпечних предметів – чимала.

Протягом 2018 року на території Тернопільщини працівники поліції під час різного виду заходів – слідчих дій, операцій «Зброя та вибухівка» було вилучено 146 різного роду вибухонебезпечних предметів. З них – 114 бойових гранат. Окрім цього, також вилучили 17,5 кілограмів вибухових речовин. Для нашої області такі цифри – доволі значні, бо до того, як розпочалися бойові дії на Сході України, ці показники були в десятки разів меншими. До нас небезпечні предмети зазвичай різними шляхами потрапляють саме із зони бойових дій. Те, ще мешканці Тернопілля зберігають у себе ці небезпечне предмети, загрожує людям не тільки кримінальною відповідальністю. Мають місце і трагічні наслідки, як от вибухи гранат, що трапилося на Тернопіллі 2 січня, — повідомив Ігор Васьків.

Чоловік додав, що гранати є небезпечними тим, що на відміну від кулі, вони не вибирають напрямку спрямування ураження. При її вибуху утворюються уламки, які розлітаються в радіусі 360 градусів. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ