Читайте нас в соціальних мережах

Мешканці Тернопільщини зможуть пройти 54 безкоштовні аналізи та дослідження

Четвер, 10 січня 2019 17:17
В Україні в рамках проведення медичної реформи відбудеться низка якісних змін, серед яких — безкоштовні дослідження та аналізи. Скористатися ними мешканці Тернопільщини зможуть вже з 1 липня.

Про це на своїй сторінці у «Facebook» повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«З 1 липня 2019 року уряд запровадить 54 безкоштовні аналізи та дослідження за направленням вашого лікаря. Серед них 20 аналізів, 6 видів УЗД, 4 види біопсії, мамографія, операції одного дня та інше», — зазначає він.

За словами Глави уряду, також відбудеться реформа екстреної медицини. На 2019 рік вже виділено майже 1 млрд грн, щоб запустити пілотні проекти в 5 областях та Києві. На ці гроші буде придбано нові “швидкі” та обладнання, проведено навчання лікарів і підвищено їм зарплату. Далі реформу планують поширити по всій країні.

« Продовжиться розбудова мережі кардіоцентрів, оснащених сучасними ангіографами. За допомогою цього обладнання рятується життя тисяч людей, які страждають на серцево-судинні захворювання. З 2017 по 2019 рік уряд виділяє гроші на придбання ангіографів, за три роки з'явиться 39 нових кардіоцентрів», - додав Гройсман.

Крім того, уряд обіцяє продовжити реалізацію програми "Доступні ліки" . У ній є 261 препарат для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми чи діабету ІІ типу. Виписано близько 31 млн рецептів. І українці, які мають хронічні захворювання, можуть отримати життєво необхідні препарати безкоштовно або з невеликою доплатою.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар