Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі цьогоріч за кредитні кошти оновлять автобусний парк

Субота, 05 січня 2019 16:12
Українські міста планують у 2019 році закупити 227 автобусів та 153 тролейбуси в рамках проекту Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) "Міський громадський транспорт". Міська влада Тернополя також придбає автобуси.

Про це свідчать дані інфографіки від Міністерства інфраструктури, оприлюдненої на офіційному сайті.

"Мінінфраструктури спільно з Мінфіном та органами місцевого самоврядування (11 міст) реалізують проект ЄІБ, основні цілі якого - реалізація підпроектів у містах України з розвитку екологічно чистого та соціально значимого транспорту", - повідомляють у міністерстві.

Проектом передбачено оновлення парку автобусів, тролейбусів, трамваїв, вагонів метрополітену, будівництво та реконструкцію трамвайних і тролейбусних ліній, фунікулера, заміну тягових підстанцій, упровадження сучасних систем оплати проїзду та інформаційних систем за рахунок залучених кредитних коштів ЄІБ та ЄБРР.

Зокрема, за офіційними даними міністерства, у 2019 році Тернопіль закупить 15 нових автобусів для покращення якості надання послуг з пасажирських перевезень в межах міста. Коли саме буде закуплено громадський транспорт наразі не повідомляється.

За інформацією Мінінфрастуктури, в квітні 2017 року Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду між Україною та ЄІБ щодо проекту "Міський громадський транспорт". Загальна вартість проекту становить приблизно 400 млн євро.

1546606859-997.png

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ