Читайте нас в соціальних мережах

Лілія Гриневич та Арсеній Яценюк поспілкувалися зі студентами ТНЕУ

Середа, 12 грудня 2018 13:55
Під час відкритої лекції 11 грудня Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та економіст, юрист Арсеній Яценюк спілкувалися із студентами Тернопільського національного економічного університету.

 Метою робочого візиту поважних гостей в ЗВО стала зустріч у форматі відкритої лекції: «запитання – відповідь» із професорсько-викладацьким колективом і студентами.

Розпочав діалог ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Андрій Крисоватий, наголосивши, що кожен охочий має можливість поставити запитання гостям, обмінятися думками щодо чинної системи вищої освіти та економіки держави.

Відповідаючи на численні запитання студентів, Лілія Гриневич порадила молодим людям активно долучатися до міжнародних програм обміну, використовувати можливості навчання за кордоном. Однак, після завершення навчання повертатися в Україну і на практиці впроваджувати власні знання і здобутий досвід, задля розбудови рідної держави.

– Саме від конкурентоспроможності та професійності майбутніх економістів, фінансистів залежить подальше процвітання та обороноздатність країни. Сьогодні ми маємо нагоду окреслити наші недоліки та спільно обговорити шляхи їх подолання, – підкреслила пані Міністр.

 Арсеній Петрович у свою чергу розмежував поняття «справедливість» у різних аспектах – економічна справедливість, соціальна, юридична, і додав, що ця дефініція не вираховується в грошах, статі, віці.

– Світ не вузькопрофільний, і ви не досягнете успіху, якщо не знатимете як працює глобальна економіка. Студентська пора – це час неймовірних можливостей, тому використайте його з користю для себе. Постійно навчайтеся і ви будете успішними, – зауважив Арсеній Яценюк.

Також Лілія Гриневич та Арсеній Яценюк запевнили, що ще завітають до студентів ТНЕУ, щоб продовжити активне обговорення суспільно-важливих тем.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ