Читайте нас в соціальних мережах

Після свят на тернополян чекає нова система оплати за електроенергію

П'ятниця, 07 грудня 2018 20:56
З наступного року на мешканців Тернопільщини чекають чергові нововведення від уряду. Так, з початку 2019 року в Україні діятимуть нові тарифи на постачання та розподіл електроенергії.

Це підтвердила на сторінці у Facebook глава НКРЕКП Оксана Кривенко. За її словами, змінена модель системи договірних відносин на роздрібному ринку електричної енергії та порядок укладення договорів визначені Правилами роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими постановою НКРЕКУ №312 від 14 березня 2018 року.

— Відповідно до закону “Про ринок електричної енергії”, енергопостачальні компанії зобов’язані здійснити відокремлення діяльності з розподілу електричної енергії від інших видів діяльності вертикально інтегрованого підприємства (обленерго), в тому числі шляхом створення електропостачальника, — додала Кривенко.

Укладати доведеться наступні договори:

- про надання послуг з розподілу електричної енергії споживачу за оператором системи розподілу;

- про постачання електричної енергії споживачу за обраним енергопостачальник або поставки електроенергії постачальником універсальних послуг (для побутових або малих побутових споживачів).

Важливо! Документ на співробітництво споживача з оператором стосується у пергу чергу технічних параметрів потужності, класу напруги, якості електричної енергії, процедури відключення і підключення. Він передбачає комерційний продаж споживачеві електричної енергії, а договори, укладені споживачами з обленерго припиняють свою дію з 1 січня 2019 року.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ