Читайте нас в соціальних мережах

«Люди, які нівелюють постать Бандери, – не мають майбутнього в Україні», — тернопільський доброволець Валерій Чоботар на представленні своєї спілки (фото)

П'ятниця, 07 грудня 2018 13:57
Під час офіційного представлення новоствореної громадської організації «Спілка воїнів та волонтерів АТО», відомий тернополянин, військовий доброволець Валерій Чоботар наголосив на вагомому значенні образі політдіяча,голови Проводу ОУН-Б Степана Бандери в історії Української держави.

Презентація новоспеченої організації відбулася 6 грудня у Тернопільському обласному об'єднанні Всеукраїнського товариства «Просвіта».

Під час заходу тернопільський доброволець говорив про колишніх та сучасних українських героїв. Зокрема, пан Валерій зупинився на постаті Степана Бандери як одного із символів Визвольної війни українського народу початку минулого століття.

— Степан Бандера – яскрава постать для сучасників. Це людина, яка зуміла протистояти трьом режимам, які окупували нашу державу. Завдяки цьому герою сьогодні ми маємо незалежну Україну, адже його патріотичний дух досі витає у нашій державі. Провідник ОУН надихає нинішнє покоління до боротьби, наших вояків – протистояти окупантові. Неможливо забувати про особистість, яка боролася за створення незалежної української держави. Люди, які нівелюють постать Степана Бандери, на мою думку, не мають майбутнього в нашій країні. Я був одним із співавторів проекту Постанови №9368 про звернення до Президента України щодо присвоєння звання Героя України Бандері Степану Андрійовичу, яку нещодавно зареєстрували народні депутати. Ніхто не має права забирати в Бандери заслужене звання нашого Героя, — наголосив Валерій Чоботар.

Варто зазначити, що робота новоствореної ГО «Спілка воїнів та волонтерів АТО», яку офіційного представив пан Валерій, передбачає надання підтримки та психологічної реабілітації воїнів АТО, а також патріотичне виховання молоді.

Окрім того, члени організації вестимуть просвітницьку роботу, спрямовану на усвідомлення того, наскільки важливим для українського суспільства є відновлення армії, формування загонів територіальної оборони, вшанування Героїв не лише минулого, а й сучасності.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ