Читайте нас в соціальних мережах

Як тернополянам отримати субсидію, щоб не виписувати родичів з хати?

Вівторок, 04 грудня 2018 13:26
Опалювальний сезон та чергове зростання «комуналки» змушують мешканців Тернопільщини подавати документи на отримання субсидій від держави. Втім все частіше у їх отриманні людям стали відмовляти. І однією з проблем, чому це стається є наявність прописаних членів родини, навіть, якщо вони не проживають разом.

Громадяни далеко не завжди знають, як діяти у такій ситуації. На днях народним депутатам вдалося врегулювати ці питання. Майбутнім субсидіантам пояснили, що робити, коли потрібні пільги, і як бути із "зайвими" родичами.

— Щоб довести факт роздільного проживання зареєстрованого у вашому будинку родича, достатньо будь-якого документа, що підтверджує постійне перебування його в іншому місці. Таким документом може бути довідка з місця роботи, договір оренди житла, довідки з садка або школи, куди ходить дитина і т. д., - пояснює генеральний директор Директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.

За словами чиновника, в разі, якщо такі документи отримати неможливо — має бути акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства соціальними інспекторами.

У свою чергу, глава Комітету Сергій Каплін зазначив, що соціальних інспекторів у сільській місцевості в середньому один або два на район, а перевірок таких багато. Це теж проблема, яка невідкладно повинна бути вирішена на рівні держави.

Наразі уж ряд займається врегулюванням питання щодо створень комісій у сільській місцевості. Вони будуть навідуватися в домогосподарства та перевіряти дані, зазначені отримувачами субсидій. Після чого вирішуватиметься, чи надана інформація щодо родичів дійсна, що звісно ж вплине на рішення управління соцзахисту про надання пільг.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ