Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільська школа розпочинає співпрацю з польською гімназією (фото)

Вівторок, 20 листопада 2018 18:32
Днями угоду про співпрацю уклали Тернопільська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 30 та гімназія №1 польського міста Любомеж в рамках проектів «Україна – єдина» та «Ми любимо гори».

Як переконана директорка Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 30 Оксана Ярмолик, така продуктивна співпраця створить перспективні освітні можливості для учнів з обох шкіл.

Особисто знайома з дирекцією польської гімназії з 2013 року. От нещодавно наші колеги з Любомежа завітали до нашої школи і під час відвідин ми й спільно уклали угоду про співпрацю. Важливо, що другою іноземною мовою в нашому закладі є польська. Завдяки знанню мови країни-сусіда тернопільські учні зі школи №30 зможуть поспілкуватися із закордонними гостями, обмінюватися знаннями, досвідом, інформацією про культуру та традиції держав, а також ділитися іншими цікавинками. До речі, адміністрація нашої школи, а також декілька вчителів та учнів плануємо відвідати польську гімназію наступного року десь у весняно-літній період, — розповіла Оксана Ярмолик.

Керівниця навчального закладу підмітила, що школярам, на жаль, не вистачає як мовного досвіду, так і навчальної літератури з польської мови. Саме тому, за словами жінки, угода про співпрацю створить для учнів шкіл додаткові можливості для отримання нових знань, налагодження продуктивної комунікації, а також відпочинку у дружній Польщі. Пані Оксана також додала, що деякі тернопільські школярі, за бажанням, надалі можуть здобувати вищу освіту в польських навчальних закладах, тому отриманий у шкільний період досвід з полької мови в майбутньому може їм дуже згодитися.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ