Читайте нас в соціальних мережах

Подолати целюліт можна, — поради тернопільського косметолога

Вівторок, 09 жовтня 2018 17:35
Багатьом тернополянам, в основному жінкам, целюліт псує життя - змушує постійно ховати своє тіло за вільний одяг і спонукає відмовлятися від відкритої нижньої білизни. Тільки містянам варто знати, що цю проблему шкіри, хоч і важко, проте можна подолати.

Як розповіла тернопільська косметолог Оксана Гонта, целюліт і целюлітні відкладення – це своєрідні зміни жирової тканини, які деформують шкіру і роблять її зовнішній вигляд схожим на «апельсинову кірку». Целюлітні відкладення, як правило, утворюються на стегнах, ногах і животі.

Целюліт виникає внаслідок низки причин: несприятлива екологічна обстановка, неправильне харчування, малорухливий спосіб життя, шкідливі звички, порушення обміну речовин, збої в роботі гормональної системи та деякі інші. Інколи поява целюліту залежить від генетичного фактору. Ця проблема не приносить шкоди для здоров’я людини, проте створює неестетичний вигляд на певних ділянках тіла. Також відбувається неправильний обмін речовин. Багато людей вважають, що на целюліт страждають суто люди із зайвою вагою, проте «апельсинова кірка» виникає і в худих людей, — наголосила пані Оксана.

Фахівчиня наголосила, що для того, аби боротьба з целюлітом була ефективною, треба визначити, які фактори впливають на його виникнення. Наприклад, людина цілком може позбутися шкідливих звичок, почати вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватися. Також жінка радить тернополянам, які страждають на целюліт, здати біохімічний аналіз крові. Якщо показники будуть в нормі – тоді варто звертатися до косметолога.

Аби позбутися целюліту, потрібно насамперед багато рухатися, регулярно займатися спортом, тренувати своє тіло, не забуваючи виключати зі свого раціону шкідливу їжу. Навіть мінімальні фізичні вправи щодня допоможуть істотно поліпшити роботу лімфатичної системи. Доволі ефективним засобом боротьби з цилюлітом є масажні процедури, які також добре стимулюють роботу лімфатичної системи і виводять токсини. Щодо косметичних процедур, то це є антицелюлітні мезококтейлі, які вводять у шкіру, а спеціальна речовина виявляє місцеву дію, — повідомила косметолог.

Пані Оксана додала, що з целюлітом варто боротися комплексно, адже так можна досягнути кращих результатів. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ