Читайте нас в соціальних мережах

Тернопіль: перший раз у перший клас сьогодні пішли 3268 дітей

Субота, 01 вересня 2018 14:19
У Тернополі сьогодні перший шкільний дзвінок покликав за парти 27763 учні. У школах міста вранці пройшли урочистості з нагоди Дня знань. Офіційно саме навчання почнеться лише з понеділка, нині ж для дітей в міському управлінні освіти вирішили зробити свято — лише шкільну лінійку та перший урок.

Разом з тим, розпочалась активна фаза нової освітньої реформи під промовистою назвою «Нова українська школа». Вона передбачає цілий ряд нововведень для учнів перших класів. А первачків у Тернополі цьогоріч чимало — 3268.

— Діти мають сидіти за партами по одному, вчитися за новими підручниками, для них передбачена також зона відпочинку тощо, — розповідає заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра. — НУШ (Нова українська школа, — авт.) — це нові стандарти, слідувати яким ми зобов’язані, адже це вимога часу.

Самі ж навчальні кімнати для перших класів будуть кардинально відрізнятися від тих, що були до цього. Передбачено закупівлю нових меблів, в тому числі парт, дидактичного обладнання, саме навчання буде вже у формі гри, аби діти могли і хотіли швидко пристосуватися до навчального процесу.

— Ми повністю закупили та встановили усі необхідні мультимедійні пристрої. А от методичні матеріали та парти ще на етапі доукомплектування, тому ми очікуємо на додаткове фінансування з державного бюджету, бо з бюджету Тернополя передбачені на НУШ кошти витрачені в повному обсязі, — додає заступник мера Тернополя.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ