Читайте нас в соціальних мережах

У центрі Тернополя перед тисячним людом у переддень Незалежності піднесли гігантський стяг (фоторепортаж)

Четвер, 23 серпня 2018 11:42
Урочиста церемонія святкування і піднесення Державного Прапора України відбулася 23 серпня на головній площі Тернополя, до якої долучилося понад тисячу людей.

Участь у масштабному заході взяти представники міської, обласної влади, депутати різних рівнів, військовослужбовці, правоохоронці, духовенство, громадськість. Духівники від різних релігійних конфесій здійснили чин освячення жовто-блакитного стягу, після чого прапор було урочисто піднесено на Театральному Майдані Тернополя.

Після того, як Державний Прапор замайорів на головній площі міста, до присутніх зі вступним словом звернулися представники влади.

IMG_3246.JPG

—  Вільно піднести український стяг над нашою землею – одвічна мрія наших предків, які віками боролися за незалежну Українську Державу. Сьогодні під прапором наші захисники обороняють східні кордони. Без перебільшення скажу, що Державний Прапор у цілому світі об’єднав зараз не тільки українців, але громадян інших держав у боротьбі проти російського агресора. Дуже символічно, що ми відзначаємо День Державного Прапора України напередодні найбільшого, найважливішого свята - Дня Незалежності України, —  звернувся голова обласної ради Віктор Овчарук.

Наголосив, що День Державного Прапора є днем єдності, мужності, надії, і міський голова Тернополя Сергій Надал.

IMG_3256.JPG

—  Державний Прапор – один із головних символів України, символ нашої нації. Саме під прапором ми святкуємо перемоги, нагороджуємо героїв. Саме у сьогоднішній день синьо-жовтого стяга найбільше бояться наші вороги, адже нині символ України захищають найхоробріші громадяни держави – справжні патріоти. В цей день ми згадуємо усіх великих українців, які протягом різних періодів історії України несли стяг свободи. Ми згадуємо, зокрема, вояків ОУН і УПА, побратимів, які 29 квітня у 1990-му вперше піднесли прапор над Тернопільською міськрадою і заявили про незалежність, —  наголосив Сергій Надал.

Очільник Тернополя побажав, аби містяни під синьо-жовтим стягом з року в рук святкували щоразу більше перемог.

Варто зазначити, що в рамках святкових заходів також відбулося покладання квітів до пам’ятників і пам’ятних знаків видатних діячів українського державотворення, Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників АТО.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар