Читайте нас в соціальних мережах

В райцентрах на Тернопільщині почали з'являтися "розумні" лавки (фото)

П'ятниця, 10 серпня 2018 14:26
Слідом за Тернополем сучасні технології, які диктує сьогодення, почали впроваджувати і в районах. Так, у Чорткові та Теребовлі нещодавно з’явилися «розумні» лавки.

Їх принцип роботи аналогічний «сонячним деревам», що встановлені в обласному центрі — вони оснащені USB-портами та сонячними батареями. Відтак, кожен перехожий, присівши на таку лавку, може не лише відпочити, але й зарядити свій гаджет.

Мешканці Теребовлі такому «ноу-хау» дуже раді, кажуть, що це крок уперед в ногу з часом. Мовляв, такі «розумні» лавки мають бути у кожному місті, і чим більше, тим краще. Поки ж райцентрі є лише одна така лавка, але в мерії запевняють, що вже зовсім скоро їх число збільшиться — встановлять ще дві, а якщо буде потреба та розуміння з боку місцевих мешканців в плані експлуатації, то й більше.

А от у Чорткові наразі функціонує дві такі лавки. Окрім можливості зарядити ти гаджет, перехожі можуть скористатися Wi-Fi, а ще — почерпнути корисну для себе інформацію з спеціального табло, на якому розміщені поради щодо покращення стану енергоефективності у домівках, а також досягненнями Чорткова у цьому напрямку.

Втім, не обходиться і без критики в соцмережах. Багато людей скептично ставляться до таких нововведень, мовляв, у Тернополі теж всі раділи «сонячним деревам», допоки до них не добралися вандали.

931000-zaryaditi-gadzheti-teper-mozhna-na-lavkah-u-chortkovi-ta-terebovli.jpeg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар