Читайте нас в соціальних мережах

Залежний злодій осквернив у Тернополі близько 40 пам’ятників заради наркотиків

Четвер, 12 липня 2018 17:22
У Тернополі впіймали наркомана, який на Микулинецькому кладовищі викрадав з надгробків латунні ручки, чаші та інші цінні речі. Награбовані вироби чоловік здавав, а за виручені від продажу кошти купував наркотики та їжу.

Як повідомив заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Степан Яцух, встановлено, що на рахунку затриманого близько 40 фактів понищення пам’ятників, хоча в зареєстровано лише 3 такі випадки.

Родичам померлих, які, можливо, віддали останні гроші за те, щоб поставити пам’ятник, гірко дивитися на те, як його спаплюжили. Саме тому після початку серії осквернення пам’ятних знаків поліцейські почали проводити оперативно-пошукові заходи задля виявлення злочинців. У нас і раніше в області чинили подібні акт вандалізму, тож ми перевіряли й колишніх зловмисників. Слідчі передивлялися й записи з відеокамер, де було виявлено одного підозрюваного. Звичайно, з камер ми не могли визначити його риси обличчя, проте завдяки розповідям свідків вдалося дізнатися, у що той був одягнутий. Ці дані допомогли зясувати, що до злочину може бути причетний один із раніше судимих наркоманів. Ми дослідили і пункти прийомів кольорових металів та дізналися, що наш підозрюваний здавав цінні речі приїжджим особам. Ми опитали збирачів металу, що допомогло ще раз підтвердити вину наркомана,— розповів  Степан Яцух.

Поліцейський наголосив, що сьогодні поки що не встановлено загальну кількість пам’ятників, які було спаплюжено. На разі в поліції також з’ясовують, хто з рідні може підтвердити, що монумент його близького потерпів від рук вандала. Тому якщо хтось із родичів за фотографіями впізнає зниклі з монументів речі, тому потрібно звернутися в управління поліції.

0eea013edeaffde84e056a343b111a711e12bf78.jpeg

329395b7f4011d054f1d467da2aba722da47e194.jpeg

917955-groshi-za-kradeni-metali-z-mikulinetskogo-tsvintarya-trativ-na-narkotiki.jpeg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ