Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині батьки школярів із плакатами прийшли вимагати звільнення безвідповідальної директорки

П'ятниця, 29 червня 2018 11:45
У Почаєві, що на Тернопільщині, батьки збунтувалися проти директора ЗОШ Варвари Кухаревич і вимагають її звільнення. Очільницю звинувачують у недолугому керівництві, через яке руйнується школа, а діти потерпають від невідповідних умов навчання.

Сьогодні вранці близько півсотні обурених мешканців Почаєва прийшли з плакатами до місцевої ЗОШ, аби разом з мером вручити горе-директору вже підписаний наказ про її звільнення. Однак, марно — пані Кухаревич на робочому місці не застали, мовляв, вона поїхала в обласний департамент освіти у справах. І це при тому, що сьогодні в установі вихідний день і вона не працює.

За словами батьків школярів, така ситуація відбувається вже не вперше — директор свідомо ходить на лікарняні, як тільки виникають аналогічні проблеми. А проблема в школи одна — недолуге керівництво, кажуть жителі Почаєва. Адже за сім років, що Варвара Кухаревич перебуває на посаді, навчальний заклад майже повністю зруйновано. Найбільше батьків турбує те, що ще минулого року в двох корпусах школи мав закінчитися ремонт, на який виділили 1,5 та 1,2 млн. гривень. Втім, багато будматеріалів безслідно пропало, ремонт повноцінно не робився, школа продовжувала руйнуватися, дах протікати тощо.

Тим часом старшокласники були змушені рік навчатися за незручними маленькими партами у корпусі для початкової школи, вчилися у дві зміни. А віз і досі там, де й був.

У травні було зібрано майже чотири сотні підписів за звільнення з посади горе-директора. Батьки написали звернення про її звільнення в міську раду, яке підтримали депутати. Та от відповідного наказу пані Кухаревич досі не вручили — жінку на робочому місці годі й застати. Та мешканцям Почаєва, чиї діти навчаються у ЗОШ терпець таки увірвався — більше чекати на «навернення» очільниці навчального закладу вони не хочуть і таки обіцяють зробити все від них залежне, аби звільнити директорку, яка принижує їх, їхніх дітей, дерибанить бюджетні кошти, займається свавіллям та руйнує школу, у якій навчається 1118 учнів.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ