Читайте нас в соціальних мережах

П’ятирічного хлопчика не пустили до дитсадка, адже він не прописаний в Тернополі

Четвер, 07 червня 2018 17:53
Працівники Тернопільського дитсадка №20 відмовили матері 5-річного Рената Анні Хасан приймати її дитину до закладу, адже жінка не внесла щомісячну плату в розмірі 1215 гривень за перебування дитини в дитсадку.

З 1 червня у Тернополі вступив у дію наказ №211 про встановлення додаткової оплати для немісцевих дітей, які відвідують тернопільські садки. Згідно з наказом, «іногородні» батьки повинні заплатити за кожен місяць перебування дитини у закладах дошкільної освіти 1215 гривень. Матір Рената не вносила цю оплату, адже жінка попередньо приносила до дитзакладу довідку з місця роботи. За словами Анни Хасан, коли вона подала документ, дирекція дитсадку сказала, що ця довідка їм, чомусь, не підходить.

Керівництво дитсадка попередньо мене попереджало про нововведення, які стосуються щомісячної оплати за дитину. Мені наголошували, що для того, аби я могла платити на рівні з іншими батьками, потрібно принести довідку з місця офіційного працевлаштування, де йтиметься, що я сплачую податок до обласного бюджету. Після того, як я принесла документ, 5 червня мені перетелефонувала вихователька садочка пані Мар’яна та повідомила, що він не підходить. Жінка не пояснила, чому не прийняли довідку і порадила звернутися з цим питанням до завідуючої садка або методистки. Пізніше я зверталася до методистки – вона також не дала відповіді. Надалі я ходила за роз’ясненнями до головної інспекторки з дошкільної освіти – Ірини Антонюк з тим самим питанням. Ця жінка повелася зі мною дуже грубо – нічого не пояснила й порадила з усіма питаннями йти до мера нашого міста, — розповіла Анна Хасан.

Жінка додала, що сьогодні, 7 червня вихователі не прийняли її дитину, посилаючись на борг пані Анни. Аби розібратися з цим непорозумінням, Анна Хасан одразу ж викликала поліцію. Слідчий відділ Тернопільського ВП ГУ Національної поліції розглянув скаргу матері та виніс рішення, що підстав для розслідування цієї справи немає.

Справою жінки зацікавилися представники ГО «Автомайдан». У заяві, яку організаціянаправила до Міністерки освіти і науки України Лілії Гриневич, йдеться, що сплата витрат за перебування дитини в закладах дошкільної освіти у розмірі 1215 гривень є не що інше, як тиск та вимагання, що завдає значної матеріальної та моральної шкоди. В організації вбачають, що такий тиск є грубим порушенням норм Закону України. А начальниця управління освіти і науки Тернопільської міськради Ольга Похиляк, яка підписала наказ №211, тим самим порушує права дітей та права керівників навчальних закладів (згідно положень наказу, якщо батьки не сплатять кошти, гроші стягуватимуться з керівників ДНЗ).

Як розповіла представниця «Атомайдану» Юлія Гесюк, на разі зібрано підписи на підтримку пані Анни. За словами дівчини, 8 червня організація займеться зясуванням деталей по справі Анни Хасян задля недопущення порушень та несправедливого ставлення до матері й дитини.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ