Читайте нас в соціальних мережах

Взірець децентралізації: волинські делегати приїхали переймати досвід Вишнівецької ОТГ (фоторепортаж)

Середа, 23 травня 2018 10:54
Представники місцевого самоврядування Волинської області та журналісти побували сьогодні, 22 травня, в одній із найуспішніших та найперспективніших об’єднаних територіальних громад Тернопільщини – Вишнівецькій ОТГ, як згуртувала дев’ять навколишніх сіл. Зустріч організувала Асоціація міст України спільно з керівництвом Вишнівецької громади.
Гості відвідали оновлений місцевий стадіон, завітали до Вишнівецького палацу, оглянули нещодавно реконструйований сквер у центрі смт. Вишнівець та пункт місцевої пожежної охорони. Також голова Вишнівецької громади Володимир Кравець продемонстрував волинським делегатам та журналістам відремонтовані Старовишнівецьку та Бутинську школи.
Представники місцевого самоврядування Волинської області приїхали переймати досвід саме до Вишнівецької громади, адже, завдяки наполегливій роботі Володимира Кравця, з початку об’єднання тут відбулось чимало позитивних змін: оновлення стадіону, ремонт доріг, розвиток культури, модернізація шкіл та дитсадків.
–  Я став головою Вишнівецької громади взимку, а навесні, коли розтанув сніг, побачив що навколо була просто катастрофа – безліч сміття, майже 30 % доріг не мали твердого покриття. Поступово ми почали складати плани та наводити лад. У громаді не було жодної школи, у підвалі чи на горищі якої я б не побував. За час свого керівництва, а це – майже 1,5 року, у Вишнівецькій ОТГ вдалось багато чого відновити. На сьогодні у нас є одне важливе завдання – навчити людей громади працювати чесно, аби до бюджету йшли реальні податки на розвиток. Ми чекаємо від них офіційного ведення бізнесу та працевлаштування людей, – розповів під час зустрічі голова Вишнівецької ОТГ Володимир Кравець. 
Також Володимир Васильович зауважив, що для того, аби модернізовувати громади, потрібно залучати до роботи кваліфікованих дизайнерів та виконробів. На його думку, є багато речей, які можна зробити за невеликі кошти, але у більшості людей немає належного досвіду та бачення.
Планами на майбутнє керівництва Вишнівецької ОТГ поділився заступник Вишнівецького селищного голови з питань проектного менеджменту, інвестиційної діяльності та розвитку Сергій Волохатий.
– Уже наступного року у наших планах – відкрити ЦНАП, розвивати туризм та культуру. Ми хочемо, щоб культурна сфера Вишнівецької ОТГ запрацювала по-новому. Потрібно не лише змінити назву, але й підхід. Минулого року нам вдалось перекрити дах трьох шкіл та замінити майже всі вікна. Далі ми перейдемо до фасадів та переглядатимемо систему опалення. Також одним із пріоритетних завдань є створення місцевого Центру безпеки. Так, ми хочемо зібрати в одному місці пожежну команду, поліцейську станцію та швидку допомогу, – зазначив Сергій Волохатий.
Волинські гості були вражені успіхами Вишнівецької ОТГ та зауважили, що обов’язково почнуть працювати за таким принципом у своїх громадах.
– У Вишнівці я не вперше. Колись, будучи школяркою, відвідувала Вишнівецький палац. З того часу цей край кардинально змінився. Вишнівецька ОТГ дуже вразила. Такої активної та креативної громади я ще не бачила. Для власного досвіду я перейняла дуже багато цікавого і намагатимусь це впроваджувати у роботі, – поділилась проектний менеджер Турійської о’бєднаної територіальної громади Волинської області Галина Абрамчук.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ