Читайте нас в соціальних мережах

У селах Тернопільщини планують побудувати 18 амбулаторій, оновити медобладнання та закупити автомобілі

Понеділок, 16 квітня 2018 13:30
В області впроваджується проект будівництва амбулаторій у контексті розвитку сільської медицини.

На розвиток сільської медицини, область отримала 179 млн. грн. Зокрема, за ці кошти заплановано побудувати 18 амбулаторій, закупити автомобілі для лікарів та закупити нове обладнання, - повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Богайчук.

Також зазначив, що в рамках реформи медицини, з 2 квітня розпочався новий етап медичної реформи, який стосується підписання декларацій із сімейними лікарями, а це означає, що тепер пацієнт має право обрати для себе лікаря незалежно від місця реєстрації та від регіону. Адже завдяки реформі гроші ідуть за пацієнтом. 

За його словами, до підписання декларацій готові й сімейні лікарі, й центри первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторії. Всі медичні заклади області під’єднані до єдиної електронної системи, яка працює на рівні міністерства охорони здоров’я.

Обмежень у підписанні декларацій немає, пацієнт може змінювати лікаря. Утім, сьогодні відповідальність сімейного лікаря і пацієнта зростають. Вони мають активно взаємодіяти між собою у плані обстежень, перевірок та лікування.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ