Читайте нас в соціальних мережах

Хто замовив убивство Віталія Ващенка?

Вівторок, 10 квітня 2018 13:01
Щодо стану досудового розслідування кримінального провадження з приводу не встановленого слідством замовника вбивства громадського діяча, депутата Кременецької міської ради В. В. Ващенка, народний депутат України, лідер політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» Дмитро Добродомов скерував депутатський запит прокуророві Тернопільської області В. О. Перчу й начальникові Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області О. М. Богомолу.

Нагадаємо, що другого квітня в Зборівському районному суді оголосили вирок чотирьом обвинуваченим у вбивстві громадського активіста. Організатора злочину засуджено до 14 років ув’язнення, одного з виконавців — до 13 років і 6 місяців, третього співучасника — до 13 років, четвертого — до чотирьох років позбавлення волі.

Щодо замовника вбивства, то провадження за цим епізодом виділене в окреме кримінальне провадження № 12016210000000193 від 7. 11. 2016 року за ч. 4 ст. 27, п. 6, 11 ч. 2 ст. 115 КК України, яке, за повідомленням правоохоронних органів, перебуває на постійному контролі керівництва ГУНП у Тернопільській області.

«Ця справа є надзвичайно резонансною як для області, так і для всієї України, адже є підстави вважати, що дане вбивство — це конкретна розправа за громадянську позицію. Минуло вже два роки, однак… особа замовника вбивства і досі не встановлена», — ідеться в депутатському запиті.

Дмитро Добродомов попросив розглянути його звернення, повідомити про стан досудового розслідування кримінального провадження та вжити заходів для проведення  швидкого, неупередженого, об’єктивного його розслідування в передбачені Кримінальним процесуальним Кодексом України строки.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ