Читайте нас в соціальних мережах

«Доводиться чути: «Якщо ти не гомосексуал – отже ти не в тренді», — тернопільський посадовець про сімейні цінності

Четвер, 22 березня 2018 19:55
Про традиційну українську сім’ю, важливість пропагування, зміцнення сімейних цінностей та ворожий вплив глобальних світових процесів на родинні орієнтири розповів голова Тернопільської кінокомісії, заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

Під час круглого столу щодо наслідків відсутності ролі батька у вихованні дітей, який відбувся 22 березня, пан Леонід наголосив, наскільки важливо українцям не переймати ворожі орієнтири, котрі в результаті можуть негативно вплинути на не одне покоління родини.

Якщо уявити сім’ю , яка складається з бабусі, матері та онучки. При цьому, ці три покоління мають проблеми з алкоголем, наркоманією та криміналом. Такі сім’ї, які належать до антисоціального виміру, на жаль, зустрічаються і в нас. Тому для того, аби пропагувати збереження інституту родини та зменшувати кількість неблагополучних сімей, цьогоріч ми повинні більш масово відзначити День сім’ї, День батька. Адже ті процеси деформування традиційного інституту родини, які відбуваються зараз, прагнуть бажати кращого. Навіть на сьогоднішній день доводиться чути: «Якщо ти не гомосексуал – отже ти не в тренді». Подібні хибні твердження можна почути і щодо традиційних сімей. Якщо людина не має жодного розлучення – отже вона не зовсім нормальна, — поділився Леонід Бицюра.

Леонід Олексійович наголосив, що основними особливостями української самобутності є родина, роль матері та батька, повага до старших та інше. Тільки, на думку заступника, через невизнання України повноцінною країною на світовому рівні, наша держава на сьогоднішній день стала об’єктом повчань, що призвело до кризи традиційних цінностей.

Нині люди дуже «заблукали» серед глобальних світових процесів, а через те вони не мають стабільних життєвих орієнтирів. Якщо спостерігати за трансформацією цінностей, традицій та культури, то можна побачити, що перетворення ці починаються саме від цінностей. Відповідно, те, як ми сприймаємо цінності, впливає на нашу культуру. Тільки зараз ми, на жаль, схоплюємо немало вартостей, які не є позитивними, — наголосив Леонід Олексійович.

Леонід Бицюра згадав і про реформи, які руйнують в суспільстві важливі інститути – фундаменти нації. За словами заступника, однією з таких реформ є «Шлюб за добу», яка опісля призводить до збільшення кількості розлучень, що шкодить, деформує українські сім’ї.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ