Читайте нас в соціальних мережах

Поліцейські розповіли, як тепер ховатимуть померлих

Понеділок, 19 березня 2018 17:00
У поліції покоментували зміни, які днями вступили в дію, до Кримінально-процесуального кодексу щодо процесу поховань.

Відтак, родичам померлих не доведеться чекати 5 днів на проведення судово-медичної експертизи. На експертизу направлятимуть тіла померлих, тих, у кого є ознаки насильницької смерті або смерть яких настала раптово, чи при нез’ясованих обставинах, або смерть яких настала поза місцем їхнього проживання, чи якщо особу не встановлено.  

Детальніше прокоментував Володимир Галевич - заступник начальника Головного управління Національної поліції Тернопільщини:

«Коли помирає людина вдома, то той хто виявив тіло: родичі сусіди, повинні повідомити заклад охорони здоров’я, або поліцію про такий випадок. На місце події прибуде поліція і швидка, в складі якої є лікар, або фельдшер і відповідно спільно оглянуть тіло. Якщо ознак насильницької смерті не виявлять, то тіло під санкцію не підлягає, проведення судово-медичної експертизи не потрібно. Тоді працівник поліції робить висновок, який підписує лікар, і на підставі чого видає свідоцтво про смерть. Відповідно родичі потім звертаються в РАЦС і отримують свідоцтво про смерть людини.»

Від початку року станом на 18 березня на Тернопільщині зафіксовано 1241 факт смертей, з яких 310 внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ