Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині люди бояться щеплення від грипу?

Понеділок, 18 грудня 2017 20:55
Епідеміологи зазначають, що на Тернопіллі наразі показник захворюваності на грип та ГРВІ знаходиться на середньому рівні, тож говорити про епідемію не варто. Поряд з тим, кількість хворих росте і медики невтомно повторюють – потрібно вакцинуватися.

Але ж ні, люди не поспішають цього робити. Здається, що найбільш свідомими у цьому питанні є мешканці обласного центру, де щеплено 725 осіб, Борщівського району, де вакцинацію провели 340-ка жителям та Тернопільського району – 314 чоловік. Поряд з тим, кричущою є ситуація в Бережанському районі, де щеплено всього лиш дві людини, в Лановецькому і Шумськолму – по 16, Монастириському – 17 та Підгаєцькому – 20 осіб.

У Гусятинському районі вакциновано 96 осіб, у Заліщицькому 139, в Збаразькому 25, Зборівському 65, Козівському 76, у Кременецькому 50, Теребовлянському 87 і Чортківському 112 людей.

- Вакцинація є і залишається основним заходом специфічної профілактики грипу. Вона здійснюється протигрипозною вакциною, що відповідає прогнозованому штаму і містить антигени (білок) одразу трьох штамів вірусу грипу, які відбираються на основі рекомендацій ВООЗ. Тож боятися її не варто, - наголошують медики.

Загалом же, станом на 18 грудня поточного року щеплено 2100 жителів Тернопільській області. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар