Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни платитимуть за опалення навіть влітку

П'ятниця, 24 листопада 2017 17:24
Неприємна новина для тих, хто користується централізованим опаленням. Вже за півроку за це «задоволення» доведеться платили навіть влітку.

Втім, не лише за опалення доведеться платити, адже в Україні готуються ввести абонплату ще й за холодну та гарячу воду (+опалення). Так, за воду доведеться платити незалежно від того, користувався нею споживач чи ні. Абонплата за тепло нараховуватиметься весь рік, а не тільки в опалювальний сезон. Урядовці кажуть, що ці кошти мають піти на ремонт та обслуговування тепло- і водомереж. Водночас теперішня вартість «куба» води і гігакалорії тепла зменшиться на величину абонплати.

За електроенергію, газ та вивезення побутового сміття абонплату поки що не вводять. Для мешканців багатоповерхівок — це не принципово. Вони все одно платять за газ і сміття за нормами.

Наразі розмір абонплати поки невідомий, адже протягом півроку після набуття законом чинності її повинен розрахувати Кабмін. Тим часом енергоексперти застерігають, що від введення абонентської плати постраждають ті, хто мало користується водою. Поряд з тим, кажуть фахівці, щоб оцінити нововведення, потрібно дочекатися, коли визначать розмір абонплати, а закон набуде сили.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар